Islamic Widget

Latest Update

01 July 2011

Biasalah tu.. Kan! 1

Ehem-Ehem...
Salam n Hye untuk semua...
Haisy... Akhirnya sudi juga saya menjenguk dekat HUT saya ni...
Sorrylah..akhir2 ni saya busy sikit memikirkan tentang masa depan saya..
Entah apalah yang akan jadi kat saya 10 tahun nanti...
Mungkiin... Kalau tidak bergelar seorang engineer... Saya akan beralih sebagai seorang pendidik... Kalau tidak..mungkin saya akan meneruskan cita-cita saya yang lain sebagai seorang penulis... Hu3... Entahlah.. Saya hanya mampu berdoa agar diberi laluan yang mudah untuk menentukan perjalanan hidup saya... Aminnn... Doakan untuk saya juga ya kawan-kawan...

Oke Entri kali ni... Saya nak cerita pasal lumrah hidup kita di dunia ni...

Seriously saya agak emosi jika berkaitan dengan persahabatan...hihi dalam erti kata ringkas...tacing... Hehehe

seseorang sahabat saya...(seseorang yang saya anggap sebagai sahabat bukan kawan-sahabat dan kawan adalah dua perkataan yang mempunyai maksud yang berlainan oke) pernah berkata dengan saya yang bermaksud lebih kurang macam ni..."Setiap perbuatan atau khidmat yang diberikan olehnya, bukannya percuma dan seharusnya mempunyai balasan..." MUNGKIN dengan nada gurauan tapi berbekas kat hati saya... Hehe takkanlah benda sekecil hama pun berbekas kat hati kan.. Standard la tu kan... Mana ada benda free sekarang ni..nak masuk tandas pown 30 sen oke.. Huhu... Entahlah...

Mungkin, pendapat saya terhadap seorang yang bernama sahabat lain daripada kamus hidupnya...

Bagi saya, saya menganggap sahabat saya sudah sebagai keluarga...

everytime you need me, just ask for help... But since you count on me... I'll count thousand to you...

yalah... Takde benda free kan... Tapi entahlah.. Sanggup ke anda berkira dengan sahabat sendiri.. Hu3... entahlah... Susahlah nak cakap... Kadang-kadang... Teringin jugak nak berkira dengan orang yang berkira dengan kita... Buat sikit nak balasan... Waima sekecil kuuman pun rasanya dia nak balasan sebesar nyamuk... Mak aih..pening la macam ni... Entahlah...
Mungkin, untuk terus tidak terasa dengan "kata2" tu...dan membantu separuh hati dan tidak ikhlas kepadanya... (yelah...ingat aku ni baik sangat ke dengan orang macam tu... I have feelings and still can think wisely oke...hahahahaha)saya harus menukar status oorang tu dari sahabat ke kawan kot... Hehe... Cukup sangat ciri-ciri kawan rasanya... Yalah... Kawan ni bila diperlukan jer cari kita.. Bila takda hal penting... Tak cari punya... Hehehe...

Hehe... Biasalah tu kan... Lumrah hidup...

Hahaha...entahlah... Sorry la menyemak jek kat new entry korang...

To those my sahabat...
Thanx for always being there...
Heart you all my friends...


P/S: Sorry kalau ada sesiapa terasa...
Kalau anda terasa, saya lagi terasa... Dan maaf juga kepada sesiapa yang anda pernah terasa saya seperti mempergunakan anda... Saya juga manusia biasa... Biasalah tu... Mana ada benda free kat dunia ni... Lakonan semata-mata.. Hahahaha... Okelah.. Penat bangun pagi2 ni fikir pasal kawan dan sahabat...hehehe..Bye...

Wassalammm

3 comments:

Anonymous said...

ak taw sapa ja=D

♥ JaJaHuT ♥ said...

hahahaha... one of it... and i have another one juz like.... hahha spesies kot... sabor jerla

♥ JaJaHuT ♥ said...

hahahaha... one of it... and i have another one juz like.... hahha spesies kot... sabor jerla