Islamic Widget

Latest Update

31 July 2011

My Ramadhan wishes

Ya Allah,
seketika di tahun ini,
InsyaAllah muncul hari baru yang ceria.
Engkau muliakan & sayangi penerima ucapan ini,
berkati keluarganya,
sihatkan tubuh badannya,
limpahkan rezekinya,
jauhkan daripada fitnah,
penganiayaan&penghinaan,
suburkan benih keimanan dengan penuh rasa kasih sayang serta taqwa tanpa alasan.
Makbulkan cita-citanya yang murni.
Amin ya Rabbal A'lamin.

Salam Ramadhan Al Mubarak untuk penerima SMS ini...

P/s; my 1st wishes, and this sms comes from him... My gosh... Touching... Im sorry for not giving u the answer asap...cuz i know i cant....urmmm

30 July 2011

dun read... Its just a waste...

you r my 1st love and i love u so much...
Leaving u is the worst thing i ever do for the whole of my life...

Its been years ago.. But the soul, the love, the memory still remains in my heart...

To be honest, it is hard when ur girl add me thru fb months ago.. Ask me to stay at my house once she come to see u here... Wut da hell... And the pict... Argghhhhhhh its damn hell u know...

Sorry for removing u n ur gurl...
I just can pray the best to both of u...

And today is damn hell cuz i mish u...

P/s, sorry....

02 July 2011

weeehuuuu...
Morning and assalamualaikum...
Wow... It's saturday morning already o kan...

Wah... Hari ni selalu ditunggu-tunggu time belajar dulu..resting day... Hehehe
hari ni... Bangun awall lagi...coz semalam tidur awal... Before 10 suda tidur.. heheeh tepat 6 jam sure terbangun.. Hehehe

wewww..hari ni maybe hari yg memenatkan coz banyak projek harus disiapkan..hehehe

So after updating blog ni n having subuh prayer... Gonna start those thing... Projek buat kuih tempahan orang sebanyak lebih kurang 500 biji..haha gotong royong pok...

last night mimpi pasal kerja lagi... Adoi... Entahlah..pening eh...

Aahhh tensen tensen.. Okelah..bye.... Hehehe

01 July 2011

Biasalah tu.. Kan! 1

Ehem-Ehem...
Salam n Hye untuk semua...
Haisy... Akhirnya sudi juga saya menjenguk dekat HUT saya ni...
Sorrylah..akhir2 ni saya busy sikit memikirkan tentang masa depan saya..
Entah apalah yang akan jadi kat saya 10 tahun nanti...
Mungkiin... Kalau tidak bergelar seorang engineer... Saya akan beralih sebagai seorang pendidik... Kalau tidak..mungkin saya akan meneruskan cita-cita saya yang lain sebagai seorang penulis... Hu3... Entahlah.. Saya hanya mampu berdoa agar diberi laluan yang mudah untuk menentukan perjalanan hidup saya... Aminnn... Doakan untuk saya juga ya kawan-kawan...

Oke Entri kali ni... Saya nak cerita pasal lumrah hidup kita di dunia ni...

Seriously saya agak emosi jika berkaitan dengan persahabatan...hihi dalam erti kata ringkas...tacing... Hehehe

seseorang sahabat saya...(seseorang yang saya anggap sebagai sahabat bukan kawan-sahabat dan kawan adalah dua perkataan yang mempunyai maksud yang berlainan oke) pernah berkata dengan saya yang bermaksud lebih kurang macam ni..."Setiap perbuatan atau khidmat yang diberikan olehnya, bukannya percuma dan seharusnya mempunyai balasan..." MUNGKIN dengan nada gurauan tapi berbekas kat hati saya... Hehe takkanlah benda sekecil hama pun berbekas kat hati kan.. Standard la tu kan... Mana ada benda free sekarang ni..nak masuk tandas pown 30 sen oke.. Huhu... Entahlah...

Mungkin, pendapat saya terhadap seorang yang bernama sahabat lain daripada kamus hidupnya...

Bagi saya, saya menganggap sahabat saya sudah sebagai keluarga...

everytime you need me, just ask for help... But since you count on me... I'll count thousand to you...

yalah... Takde benda free kan... Tapi entahlah.. Sanggup ke anda berkira dengan sahabat sendiri.. Hu3... entahlah... Susahlah nak cakap... Kadang-kadang... Teringin jugak nak berkira dengan orang yang berkira dengan kita... Buat sikit nak balasan... Waima sekecil kuuman pun rasanya dia nak balasan sebesar nyamuk... Mak aih..pening la macam ni... Entahlah...
Mungkin, untuk terus tidak terasa dengan "kata2" tu...dan membantu separuh hati dan tidak ikhlas kepadanya... (yelah...ingat aku ni baik sangat ke dengan orang macam tu... I have feelings and still can think wisely oke...hahahahaha)saya harus menukar status oorang tu dari sahabat ke kawan kot... Hehe... Cukup sangat ciri-ciri kawan rasanya... Yalah... Kawan ni bila diperlukan jer cari kita.. Bila takda hal penting... Tak cari punya... Hehehe...

Hehe... Biasalah tu kan... Lumrah hidup...

Hahaha...entahlah... Sorry la menyemak jek kat new entry korang...

To those my sahabat...
Thanx for always being there...
Heart you all my friends...


P/S: Sorry kalau ada sesiapa terasa...
Kalau anda terasa, saya lagi terasa... Dan maaf juga kepada sesiapa yang anda pernah terasa saya seperti mempergunakan anda... Saya juga manusia biasa... Biasalah tu... Mana ada benda free kat dunia ni... Lakonan semata-mata.. Hahahaha... Okelah.. Penat bangun pagi2 ni fikir pasal kawan dan sahabat...hehehe..Bye...

Wassalammm