Islamic Widget

Latest Update

20 March 2011

~Irfan~E-Fun~Kulipan~Gaman~


Salam…
Entri kali ni nak citer pasal… budak kat atas nie…
Heee… budak ni aku sayang sangat… 
Budak ni nama dia Mohd.Irfan Danial…
Ataupun nama panggilan dia… 
irfan, e-fun(anti ja je yg pggl camni k), kulipan(bapa dia panggil cani),gaman-panggil bila tym gurau2.. hehehe
Actually budak ni adalah anak buah aku…=) Anak buah aku yang 1st
Sebab tu aku sayang sangat2 dengan dia…
Dia lahir 19 mac 2002 (semalam birthday dia..heee…)


Since aku ni anak bongsu, so tak merasa ada adik…
Once si e-fun ni lahir… huhu.. aku sangat suka!=)..
1st tym aku dukung dia masa umur dia 3 bulan.. 
(heheh tak berani nak pegang baby tym tu.. yelah.. xde adik… xde xprience.. takut sangat nak dukung.. hehehe). 
1st tym aku dukung die.. tengah syok2 dukung, cium2, bau baby... tiba2 aku rasa panas2 jer… OMG rupanya2 e-fun dok buang air kecik.. huwaaaa…
1st tym dukung dia aku dah dibuli.. hahahaha..kerana e-fun anti ja x kisah…=p

Selepas lahir jer e-fun dok kat kampong.. sampaila umur dia 2 bulan.. 
lepas tu, dia balik umah dia pulak.. mak dia kena kerja …
nasibla rumah e-fun time tu tak jauh.. 5 minit jer dari kampung..=) hehehe
Dek kerana aku ni jakun sangat dengan kehadiran baby… Setiap minggu, at least 3 hari aku akan stay rumah akak aku…=)

Heee tolong akak aku buat susu untuk dia, jaga dia, main-main dengan dia,… aku tak kisah sangat… yang penting aku dapat peluk cium dia… hehehe
At the moment, memang aku sangat rapat kat e-fun… Benda ni berlarutan sampai la tahun 2005… 
Sampaikan kalau aku tak datang tido umah dia, dia akan cal… 
ada sekali dalam tahun 2005, time tu aku SPM.. so, dah kurang la datang rumah dia,…Dia datang kat rumah aku semata-mata nak ajak aku tido kat rumah dia… dia amik baju aku tolong packkan… hahaha.. tym ni nak x nak aku pegi gak.. hehe.. e-fun efun…

Selepas SPM lak, aku kena masuk PLKN… time tu pun aku rindu gler ngan e-fun.. malam2 after makan jer call dia… huwaaa rindu…
Sampailah aku masuk matriks… masa aku masuk matriks dia siap cakap kat mak dia lagi, tak boleh ka kita ikut anti ja pegi Labuan… Mak dia kata tak boleh, anti ja nak pegi sekolah tu… pastu dia diam.. dia datang jumpa aku then cakap kat aku, anti ja… anti ja tak payahla pegi sekolah di Labuan.. anti ja sekolah la di sini saja…nanti e-fun rindu sama anti ja macam mana??

Fuh .. time tu sebak jugak… dan setiap kali aku balik cuti… macam-macam coklat aku belikan untuk dia.. sebab e-fun ni hantu coklat.. hehehe tapi yang tak bestnya, bila aku nak balik matriks semula, setiap kali tu la irfan nangis… huhuhu aku yang tak nangis pown jadi nangis.. aduh…. E-fun, e-fun.. huhuhu..

Saat yang paling aku sedih sangat, masa 1st time aku nak fly g kl.. nak masuk U.. Time tu lagila.. dia peluk aku tak nak lepas… huhuhu… time tu memang sedih sangat…huhhu… I’ll miss the moment…

Semalam… genaplah dia 9 tahun… sepanjang 9 tahun dia hadir dalam hidup aku, aku sangat terhibur dengan keletah dia.. bijak, petah berbicara, suka menari( he’s really a great dancer, but he’s not sotong ok! Gagah perkasa) =) and one more thing, he’s really a nice boy!

Sejak dia dah ada adik, Nana… perasaan jeles tu agak ketara ckit r… dia penah cakap kat mak dia, dia sedih, mak dia da x sayang kat dia, sayang kat adik jer lebih… then, mak die terangkan.. bla bla bla..and at last dia faham=)…Nasib r nana x mengada...apa-apa kena ada ge ge(abang)  kan=)

Aku percaya e-fun akan jadi abang yang baik satu hari nanti… 
sepanjang dia ada adik, dia tak pernah pukul adik dia… 
sesapa yang buat adik dia jatuh or buat dajal… dia mesti akan marah giler2.. hahaha… 
dan aku penah dimarah… time tu aku nga main ngan nana(adik e-fun)… ntah camana nana boleh tesalah landing… landing kat lantai umah aku…dammmm…. Abih mulut die luke.. darah kuar dari mulut die…huwaaa…. Cuak giler aku tym tu… at that time e-fun tgh melukis and tekejut… die marah giler ngan aku.. sampaikan x nak soh aku jaga nana lagi tym tu.. hehe walaupun hakikatnya, nana yang jatuh sendiri..hahahaha… sooory…


Aku dengan e-fun punya hobi yang sama… aku dengan dia memang suka baca buku… tiap kali kuar g shoping dengan irfan.. tempat yang sure aku and irfan akan pergi berdua adalah bookstore… hahaha kat sini sejam pown kitowang bole lepak… tak pegi shoping tempat lain pun x apa… asalkan bole beli buku  and  sometime komik.. hehehe


Being with e-fun, berdua sangat best… coz at that time, I boleh buli dia.. hahaha=).. tapi e-fun ni sabar sikit and marah dia x lama…=) dats why aku sayang giler-giler kat dia…=) hehehe…

E-fun ni jugak sangat mudah kesian kat orang… terutamanya time sekolah, Nampak sangat dia mudah kesian kat orang especially kawan dia yang kurang mampu. Setiap kali rehat, duit yang dia ada dia akan beli 4 jenis makanan.. satu untuk dia, satu untuk kawan dia yang susah, satu untuk nana and satu untuk nenek da(macik aku yang jaga dia n nana dari diowang kecik sampai da besar)..duit dia habis camtu jer setiap hari… huhuhuhu… e-fun efun…

Nak cerita pasal e-fun ni, memang tak akan habis..
To Mohd Irfan Danial Zainal,
Satu hari nanti kalu e-fun baca blog anti ja ni,
Anti Ja nak e-fun taw yang Anti Ja sayang sangat dengan e-fun…
Kehadiran e-fun sangatlah bermakna buat Anti Ja dan seluruh keluarga…
Terima kasih e-fun kerana menjadi anak buah yang baik untuk anti ja, anak yang baik untuk mama dan bapa, ge ge yang baik untuk nana, dan cucu yang baik untuk atuk dan nenek (kg jawa n keningau)…

Anti Ja sayang sangat-sangat dengan e-fun… Semoga di hari ulangtahun e-fun yang ke 9 ni, e-fun akan menjadi seorang budak yang lebih baik… e-fun still budak oke.. walaupun e-fun tak suka kena panggil budak…hehehe…

Doa Anti Ja sentiasa untuk e-fun… Semoga hidup e-fun sentiasa dilimpahi rahmat dari yang maha Esa… Diberi kecerdikan akal fikiran, sifat-sifat mahmudah dan semoga e-fun menjadi seorang anak yang berguna untuk semua hendaknya…
Mohd Irfan Danial… I Love You…!!!

15 March 2011

Pray for me!~

Its been a tough sem i've ever had...
it seems that I can't finish it anymore...
Aarghhh....
People see i'm happy,
doesnt mean i always O.K!!!
Deep in my heart, everyday is crying...
non-stop....
aarghhhh...
and at a moment,
i've start thinking...
why do i choose this course...????
its really didnt suit me...
grrrrrrr.....

Fuhhh....
May Allah give me a guidance to finish all these...
Hopefully...
I can make it...
at least... finish it...
enough...
after this,
hopefully i didnt get my life wrong way again...
engineering is not my field...
and i admit it... NoW!!!!
Thanks... Bye...


14 March 2011

He make It!!!

He make it...
Finally... Datuk LCW beat Lin Dan at All England tournament 2011...

p/s; time aku x tengok baru menang... time aku tengok... x menang pulak.. hahaha
neway congrats to Datuk LCW... keep it up=)

13 March 2011

HPKB~(7)


Sesaat tanpa dirimu bagai setahun tidak ketemu...
Inikan pula buat selamanya... 
Tapi, 
Aku pasrah, 
kerana aku ditemukan dengan DIA... 
yang darahnya sama mengalir dengan dirimu... 

Kisah kita hanya sejarah lama...
Doakan aku agar bahagia seiring denganku..
begitu juga dirimu...
Mengenalimu adalah anugerah terindah dalam hidupku..
Syukur padamu Ya Allah...

Hasya Faqihah

HPKB~(6)



Kehadiranku,
bukan untuk memilikimu,
sekadar menjadi sang merpati,
hanya tahu menyampaikan dan sepi.

Perasaan itu,
hadir tanpa diundang,
semakin aku menjauhimu,
rasa itu semakin kuat.

Kau dan aku sama,
kita sama-sama kehilangan,
hilang orang yang tersayang,
orang yang terpenting dalam hidup.


Kadangkala,
aku merasakan dunia ini tidak adil,
hanya memilih orang-orang tertentu untuk menikmati kemanisan hidup,
tapi, saat aku melihatmu,
saat aku merasainya,
saat aku mula memilikinya,
aku sedar,
DIA telah menentukan yang terbaik buat semua hambanya.. 


Sesungguhnya cinta ini...
ikhlas buatmu Hasya Faqihah...
<~Hadeef Adhwan~>

10 March 2011

Farewell~~


This is my wish for you;
Comfort on difficult days,
Smiles when sadness intrudes,
Rainbows to follow the clouds,
Laughter to kiss your lips,
Sunsets to warm your heart,
Hugs when spirits sag,
Beauty for your eyes to see,
Friendship to brightens your being,
Faith so that you can believe,
Confidence for when you doubt,
Courage to know yourself,
Patience to accept the truth,
Love to complete you life.(hehe)

07 March 2011

HPKB~(5)

Aku menyayangimu...

Benar kata orang,
tak semua yang kita inginkan akan kita perolehi,
tak semua yang kita angankan akan menjadi kenyataan,
dan tak akan selamanya hidup kita hanya melalui saat-saat indah...

Aku bersyukur,
kerana diberi peluang untuk merasai perasaan itu,
perasaan yang sudah lama aku idamkan,
menyayangi dan disayangi,
dan syukurku padaNya,
kerana dianugerahkan untuk merasainya bersama kamu,
Kamu yang menghiburkan aku dengan kisah hidupmu yang ceria,
kamu yang sering mengingatkan aku tentang erti hidup ini,
kamu yang sentiasa mengingatkan aku bahawa jalan cerita hidup ini tdak semudah yang disangka...


Ini adalah takdir hidupku,
Yang sudah tersurat di Loh Mahfuz,
Aku tak mampu untuk menafikannya waima menolaknya...
Pilihan bukan di tanganku...
Dan aku...
menerima dengan pasrah...


Diamku bukan bererti aku lupa...
Sekadar memperbanyakkan bekalan selagi terdaya,
Satu hari nanti mungkin kau akan mengerti...
Betapa hati ini sangat merinduimu saat itu...
Saat kita berperang dengan perasaan...
Saat kau mencari-cari aku...
dan saat aku menghitung hari-hariku...
dan..
waktu itu...
Alangkah indahnya jika aku diberi pilihan...


Buatmu yang tersayang;
Aku bukan Untukmu...


By;
Hazeef Awsam...
(>,<)

HPKB~(4)


Saat aku bersamamu tak akan pernah luput dari ingatanku!
Bahagia?
Cuma sementara...
Angan-angan itu,
dihembus angin semilir...
Suka-duka,
sudah tiada rasa...
Senyuman itu,
kini tersimpan rapi...
Renungan itu, 
sudah bukan millikku lagi...
Suara itu, 
hanya sayup-sayup kedengaran...
Rasa itu, 
mungkin bukan untuk diriku lagi...

Kisah cinta kita,
ternoktah saat kau diam tanpa kata,
saat kau lihat tanpa bertentang mata,
saat senyum itu sudah bertukar rupa...

Saat manis itu...
Sukar untuk dilupakan...
Sukar untuk dipadamkan dan 
akan tetap utuh dalam ingatanku...
Hari ini, esok dan selamanya...

Aku pencintamu;
Hasya Faqihah
~Teratak Indah~

06 March 2011

HPKB~(3)

Hasya;
Kadang-kadang..
apa yang kita impikan tak mampu digapai...
Mungkin...
Hazeef bukanlah yang terbaik buat dirimu...
Dia dipinjamkan untuk kamu merasakan sakitnya membenci, 
manisnya percintaan dan 
peritnya ditinggalkan...
Lumrah asam garam percintaan...

Hasya;
Jangan kau tutup hati mu...
Siapa tahu, kehadiran dirinya adalah untuk merawat luka perih yang berbekas di sudut hati itu...
Bukalah pintu hatimu buat insan bernama Adhwan...

Hasya;
Selidikilah warkah-warkah yang kamu terima itu,
Kadangkala, yang tersurat itu tidak menggambarkan yang tersirat...
atau mungkin, 
kunci cerita hidupmu ada di dalam warkah itu...

Hidup ini memang tidak semudah yang dijangkakan...
Doaku sentiasa untukmu... 

By;Sahabat

HPKB~(2)

Kisah kami semakin sukar...

Hazeef 
kau pergi tanpa pamitan...
Aku ibarat pungguk rindukan bulan...
Menanti penuh setia... 
namun kau...
sunyi tanpa kata... 
Hanya angin malam yang menemani hari-hariku...
Aku Pasrah...

Adhwan
Kau hadir tika diri ini sudah hilang rasa percaya...
Sudah hilang keinginan untuk dimiliki dan memiliki...
Maafkan aku, hati ini tak rela untuk dilukai sekali lagi...

Dan Aku
Kehadiran warkah-warkah cinta itu membuat aku keliru...
Adhwan atau Hazeef... Atau....????
Aku hanya mampu doakan yang terbaik..
Buat Kau yang meninggalkanku...
Dan dia... yang datang tanpa diundang...

Selamat Malam sayang...
Semoga esok menjanjikan sinar cinta yang diimpikan... 

by(Hasya Faqihah)


HPKB~(1)



Hazeef Awsam
"Cinta kita hanya sampai di sini saja, 
maafkan aku sayang, 
aku tak mampu untuk meneruskan segalanya".




Hadeef Adhwan 
"Rasa itu terbit saat pertama kali aku melihatmu".




Hasya Faqihah
"Perginya dirimu membawa sebuah cinta yang suci, Kehadiran dirinya membenihkan kuntum-kuntum cinta yang abadi".




~Hanya kepadamu Kuberserah~
Dia yang menentukan segalanya!

~Hanya Padamu Ku Berserah~ (HPKB)


Sinopsis


Hasya Faqihah... Namanya sering bermain di bibir sang arjuna.. Bagi si Arjuna, dialah yang cantik, dialah yang manis, dialah yang cerdik dan dialah yang segala-galanya.. Gadis montel inilah yang sering membuatkan sang Arjuna merintih kerinduan... 

Hasya Faqihah percaya bahawa apa yang dikecapinya kini bukanlah semudah yang disangka. Hanya dia yang mengetahui betapa pedihnya hati bila ditinggalkan sang kekasih yang amat dicintai. Pujuk rayu, kata kata romantis yang sering diluahkan oleh sang kekasih hatinya itu bagai ditiup angin semilir dan perlahan-lahan meninggalkan dirinya terkapai-kapai seorang diri.

Kalaulah dia tahu semudah itu percintaannya berakhir, mati hidup semula dia tidak sanggup untuk bermain dengan cinta. Pedihnya menanggung rindu tiada siapa yang tahu. Namun sebagai makhluk yang diciptakan Allah, dia akur dengan ketentuan Ilahi. 

Perginya cinta sejati, Allah titipkan cinta Abadi buat dirinya. Disebalik segala yang telah berlaku, tidak terlintas di fikiran bahawa kisah lalu merupakan suatu kebetulan yang tidak disangkakan. Kehadiran naskhah-naskhah cinta Hazeef membuatkan dirinya nanar seketika. Pada masa yang sama kehadiran seorang lelaki bernama Adhwan  membuatkan hidupnya haru biru. Persoalan terjebak di mindanya. Dimanakah Hazeef menghilang? dan Siapakah Adhwan yang sering mengganggu tidur malamnya?
Hanya Padamu Ku Berserah... Dia lah yang menentukan segalanya.

~Thanks~

Never allow someone to be your priority,while allowing yourself to be their option
Thanks to those who hated me,
you made me a stronger person.

Thanks to those who loved me,

you made my heart grow fonder.

Thanks to those who envied me,

you made my self-esteem grow stronger.

Thanks to those who cared,

you made me feel important.

Thanks to those who entered my life,

you made me who i am today.

Thanks to those who left,

you showed me that nothing lasts forever.

Thanks to those who stayed,

you showed me the true

meaning of "friendship"


05 March 2011

Hasil Nukilan Si Lam Lam...

Salammmm.... 
(^_^)
Lets check ms Lam Lam pnya hasil kerja...
(P/s: time ni kelas technopreneur kot!) heeee
 Comel x kami??? ahahahaha
Thanx Si Lam Lam yang ngok ngek..
(p/s: aku yakin ko x bace blog aku... hahaahhaah)
Selamat selamat... klu x memang kene lepuk giler bab... hahahaha

03 March 2011

My Foods Supplier... Heee

Salaammmm...
heee... ni entri lama yang tak terpost..baru pasannn...
heee..jom layan jerla...

i miss my sis so much...
Years ago... when I was in secondary school...
I can say that she is seriously my enemy...
Everyday we'll fight...
fight fight &  fight...
But once I entered matrix...
I miss her so much...
I miss her cooks too much..
her delicious cake...nyum nyum...=)
Ni la kakak aku tu..i call her BB=)
one of the cake made by her... nyummieee
 after finished my matrics study, i was helped her in her business of cake, cookies n etc(its all about food)...
Heee... enjoying myself...she gives my salary more than her salary..kahkahkah...
ini bukan dinamakan mengepaw.. tetapi... atas rasa sayang terhadap adik kesayangan dia kot... hehehe
The best part is...
just say what you want to eat...
she will prepare it for you... hihihi.. seriously damn best wooo...
n now... i really want to eat her yam cake, cheese cake, blueberry cake, stroberi cake..nyummieee...
n eat all her foods...
huwarghhh seriously damn miss her so much...
I Love u sis....


~Lao Shu Ai Da Mi~

Updated my Hut with this Lovely sweet songs...
Mandarin songs..
I love this song.. heeeeeeee
Lets sing this song with lyrics below!!!=p

Lao Shu Ai Da Mi

Lao Shu Ai Da Mi
Mouse Loves Rice

wo ting jian ni de sheng yin
I listen to your voice
you zhong te bie de gan jue
There's a special feeling
rang wo bu duan xiang
Made me can't stop thinking
bu gan zai wang ji ni
Don't dare to forget you
wo ji de you yi ge ren
I remember there's someone
yong yuan liu zai wo xin zhong
That's forever there in my heart
na pa zhi neng gou zhe yang de xiang ni
Just afraid that it might be only way to think of you
ru guo zhen de you yi tian
If there's one day
ai qing li xiang hui shi xian
My love dream can come true
wo hui jia bei nu li hao hao dui ni
I will work hard to treat you good
yong yuan bu gai bian
Won't change forever
bu guan lu you duo me yuan
Regardless of how long the road will be
yi ding hui rang ta shi xian
Will make it come true no matter what
wo hui qing qing zai ni er bian dui ni shuo
I will softly be beside your ears
dui ni shuo dui ni shuo
Telling you telling you
wo ai ni ai zhe ni
I love you Loving you
jiu xiang lao shu ai da mi
Just like how the mouse loves the rice
bu guan you duo shao feng yu
Regardless of of much rain and wind
wo dou hui yi ran pei zhe ni
I will still be with you
wo xiang ni xiang zhe ni
I'm thinking of you Thinking about you
bu guan you duo me de ku
Regardless of how much pain
zhi yao neng rang ni kai xin
Just as long as you're happy
wo shen me dou yuan yi
I'm willing to do anything
zhe yang ai ni
Loving you like this

P/s; Sweet songs...=)