Islamic Widget

Latest Update

21 February 2011

Kalaulah...


Kan best kalau ada di kampung sekarang...
Sakit-sakit macam ni mesti mak soh dok diam-diam...
tak boleh buat tu.. tak boleh buat ni...
nak mandi pown mesti mak x suruh...ho3
melekit2 badan... tapi mak kata.. tahan jerla..
orang demam tak elok mandi air sejuk...
gulp... dengar jerla kata mak kan...
dia ada reason sendiri ar tu...
pastu makanan pown mak jaga...
tak boleh makan makanan yang panas...esp makanan yang berunsurkan halia...halia katanye panass..
kang panas badan naik..
so, kita layan jerla...
pastu... mak mesti sediakan air sebotol yang besar...
mak kata.. minum lah air banyak-banyak biar kurang sikit panas badan tu...
pastu malam lak..
kakak sure tido luar... mak kata bia aku selesa ckit dalam bilik...
(kakak aku sure lagi suka tido luar..sejukkk..dalm bilik panasss hehehe)
pastu... kalau kat kampung...
after kul 12 malam.. memang sejuukk sangat...
time tulah aku akan terbangun dan bersin x henti.. kadang2 sampai sesak nafas...
jap g aku dgr ar pintu bilik mak aku bukak... 
die datang kat aku.. gosok seluruh badan aku ngan minyak panas...
pastu baru r nyenyak tido...
x lame lepas tu sure mak buatkan aku milo...
bawak g bilik.. soh makan.. katenye.. badan aku panasss...
minumlah air milo panas ni... makan ngan roti...
kalu perut kosong, x boleh makan ubat...
huhuhu
kadang-kadang..aku malas sangat nak minum...
tapi cian lak tengok mak aku penat2 masakkan aku air, n buatkan air untuk aku...
at last, aku minum gak... then makan ubat...
cian ngan mak aku tiap kali aku demam...
mak aku la orang paling risau kalau kitowang sakit... hu3...
sebab tu... sekarang ni kalau aku sakit kat sini, aku x kol mak aku...
aku takut dia risau...hu3... 
pernah sekali time aku praktikal... 
aku sakit lame jugak...
tapi since aku praktikal x bole la nak senang-senang cuti kan...
aku batuk teruk sangat masa tu...
mak aku risau sangat sampaikan dia sanggup temankan aku kat KK...
dia x tido malam.. aduh... sangat tacing r time tu...
tapi x mo la tunjuk depan mak aku kan... 
aku wat2 elok jer kat depan dia.. supaya dia ingat aku dah sihat...
coz.. at the same time.. mak aku tinggalkan bapa ak n akak aku jer kat umah...
risau lak bapa aku sorang-sorang kat umah time akak aku g kejer...
dan time tu jugaklah... bapa aku sakit...(T_T)...
seriously.. masa ni aku memang sangat rasa bersalah...
mungkin... kalau mak aku x datang temankan aku kat KK..
bapa aku tak akan g kebun...n sakit jantung dia tak akan menyerang semula... huwaaaaaa
memang teruk bapa aku sakit time ni... lama jugak dia terlantar kat katilll...
tak dpat nak jalan..huhuhu... sangat rasa bersalah masa ni...urmmm
Walaupun mak aku ni tak belajar tinggi..setakat tingkatan 3 jer..
tapi pengetahuan dia especially dalam sains kesihatan sangatla mengagumkan...
sampaikan anak buah aku irfan, gelarkan mak aku doktor.. hu3...
mak mak... aku rindu gila ngan mak aku sekarang...
Mak aku seorang yang sangat pentingkan keshatan kitowang...
mungkin sebab die penah rasa betapa sakit dan susahnye berpenyakit...
so dia selalu sediakan aku suppleement...
coz antara 6 orang anak dia...
aku jer yang paling teruk...
orang yang selalu sakit...
antibodi tak kuat...
semua aku...
Thanx mak... coz sentiasa sediakan semua tu... sangat-sangat hargai mak...
Aku sayang ngan mak aku...
Mungkin selama ini aku masih tak berpeluang untuk luahkan kat mak aku yang aku sayang sangat kat dia...
Sayang sangat-sangat...
Mak yang terbaik...
Tiap kali aku balik cuti sem...
setiap malam aku akan borak ngan mak aku kat dalam bilik dia..
kadang-kadang sampai tertido...
Mak aku selalu pesan kat aku...
jangan lupa solat... jangan lupe amalkan semua yang die soh...
dia kata... manusia ni... kita x tau hati diorang...
sentiasalah buat baik dengan diowang...
jangan cari musuh...
kalau sakit... cepat-cepat makan ubat...
mak jauh.. mak x dapat nak jaga...
pastu.. ada masa-masa mak aku akan cerita kat aku...
dia teringin nak beli bla bla bla... tapi mahal sangatla....
masa ni...
aku kesian sangat dengan mak aku...
aku kata kat mak aku.. doakan la aku dapat habis belajar cepat & dapat kerja yang baik-baik...
aku da janji kat mak aku...
nanti aku da kerja... aku nak bawak mak n bapa aku g umrah...
Aku taw mak aku sangat rindukan mekah...
Coz setiap kali kitowang borak2...
bab-bab nak pergi mekah selalu jer jadi topik...
aku taw.. dia rindu sangat nak pegi mekah ....
coz tym die pegi dulu... die x sihat sangat...
Kesian kat mak aku...
dia bukanlah jenis seorang isteri dan mak yang suka meminta-minta...
aku tengok tiap kali abg n kakak aku bg duit kat die... semua duit tu habis untuk beli ubat dan barang umah jer...
kadang-kadang... barang-barang untuk die sume dia cut cost...
huhuhuhu...
Selama ni..aku x pernah mengaku yang aku anak manja...
tapi saat ini... aku akui aku memang anak manja...
aku terfikir... kalau satu hari nanti diowang sudah tiada...
macam manalah hidup aku nanti...
ssedangkan segala yang aku buat hari ni.. semua atas nasihat diowang..
segala gerak-geri aku selama ni berpandukan diowang....
Aku tak boleh kehilangan diowang... 
Aku sayangkan diowang...
kalaulah suatu hari nanti aku ditakdirkan aku dapat kerja di semenanjung...
Aku akan pastikan aku akan bawak diowang tinggal sekali dengan aku...
Cukuplah 5 tahun aku hidup jauh dari diorang...
Seksa...
Aku x sanggup tinggal berjauhan lagi... huhuu....
untuk Mak aku... Salmah Chia dan ayah aku Mohd. Yahya...
Anakmu ini sangat menyayangimu...
I Love Both Of You So much....
My lovely Mum.. mmuahhh

18 February 2011

Allah Maha Cahaya...

I've just heard this songs at someone blog...
And I really touch with the lyrics...
Here.. I share with You all this nice song with nice lyrics...=)

Opick~Allah maha Cahaya...


Jauh melangkah berharap meniti waktu berlalu
Jauh berjalan lewati berjuta warna kehidupan
Tanpa sadari dalam cermin wajah ini
Bertambah umurku dalam hidup yang smakin merapuh


15 February 2011

~Salam Maulidur Rasul 1432~

Salam Maulidur Rasul 
buat semua yang beragama Islam...
Semoga di hari yang mulia ini, 
kita memperbanyakkan amalan mengingati Nabi junjungan mulia kita
Nabi Muhammad S.A.W...
Sesungguhnya aku merinduimu ya Rasulullah....


s

14 February 2011

My Apologize to You

I apologize
If i ever lied to u, if I was selfish, if I wasnt there for u
I apologize
If I ever annoyed u, if I ever wasn't a good friend, if I ever did something u didnt like.
I apologize
If I ever hurt u, if I ever made u cry, if I ever let u down
I apologize
If I was ever wrong, if I ever dissappointed u, If I ever broke ur heart
I apologize
If i wasnt the person u wanted me to be, If i ever disrespected u in any way, If u deserved an apology from me and it never came.
I apologize
I'm not perfect I make mistakes but I am human and I have a heart so I apologize. 


~Another You~

This music really hit me right now...


The feelings that comes naturally...
Makes me sick...
Makes me unstable...
I've no mood at all...
Hope, I can go back home right now...
My Family is my strength...

12 February 2011

~I Love My Friends~

Salaammmm n Selamat Sejahtera....
Weehuu... 
Just wanna share with you all...
My friends Video..
Lagu ini mungkin ditujukan kepada arwah kekasih beliau..
video
Apa-apa pun.. Nice Songs, Nice Voice, n Nice Friend... 
I love u my frenzie.. Lots of Love ya...!!!
Mish u...

p/s: sory 4 uploading your video here... i'm really impressed with you my dear friend... 

09 February 2011

FADHILAT ZIKIR ASMAUL HUSNA

FADHILAT ZIKIR ASMAUL HUSNA
Dari Abdullah bin 'Amr r.a., Rasulullah s.a.w. bersabda: "Sampaikanlah pesanKu biarpun satu ayat..."
Dari Abu Hurairah r.a. bahwa Nabi s.a.w bersabda:"Sesungguhnya Allah mempunyai 99 nama, iaitu 100 kurang satu. Siapa yang menghafalnya akan masuk syurga." dari Sahih Bukhari.
1.  Allah
2.  Ar-Rahman - Maha Pemurah
3.  Ar-Rahim - Maha Penyayang
4.  Al-Malik - Maha Merajai/Pemerintah
5.  Al-Quddus - Maha Suci
6.  As-Salam - Maha Penyelamat
7.  Al-Mu'min - Maha Pengaman
8.  Al-Muhaymin - Maha Pelindung/Penjaga
9.  Al-‘Aziz - Maha Mulia/Perkasa
10. Al-Jabbar - Maha Pemaksa
11. Al-Mutakabbir - Maha Besar
12. Al-Khaliq - Maha Pencipta
13. Al-Bari' - Maha Perancang
14. Al-Musawwir - Maha Menjadikan Rupa Bentuk
15. Al-Ghaffar - Maha Pengampun

08 February 2011

~Life,Friendship,Love~

Bila Hati Gundah gulana,
Bila Diri runsing dan hiba,
Bila rasa suram dan kelam,
Bila kamu bukan lagi untukku,
Bila dia tak lagi menghiburkanku,
maka aku menjadi seperti manusia yang sepi dan bosan...
maka dengan itu terciptalah entri kali ini yang sungguh menyeramkan...
Seram di dalam erti kata yang lain...
Jom layannnnn


Life will never be the same...
You and I Won't have same journeys in our life..
Maybe, now i am happy and you are sad, but 
who knows... in a seconds, you will get your happiness too..
Just don't stop pray, pray and pray...
Allah knows best for us...

05 February 2011

♥ A million Congrats to My Friend ♥

Hihihihi..hee...Hihihi
Weewww wewwww...Salammm semua..
Happynya aku hari ni..=)
I am taken!

04 February 2011

Subhanallah...

Salammm....
Entri kali ni saya nak share dengan anda semua tentang satu cerita...
Baru jer baca kat facebook tadi...
Selamat membaca semua...

Ke hadapan Muslimah sekalian .. 

Saya mengetahui tentang The Islamic Email Circle melalui seorang teman di tempat kerja..Dia mengesyorkan saya untuk menulis kepada kalian. Saya hanya ingin mencurahkan penghargaan dan rasa hormat kepada seorang lelaki Muslim yang telah membantu saya, tapi tidak memberitahu namanya..Saya pastinya tidak akan melupakan beliau sama sekali,,

Menjadi seorang wanita muda berusia 27 tahun, di London, tentunya, saya gemar menghabiskan masa hujung minggu dengan pergi ke kelab malam, pawagam, keluar makan dan berjumpa kawan2 baru. Saya juga minum arak dan gemar berparti (bukan parti politik ek)..Pada usia begini, setiap anak muda lelaki dan perempuan, hanya ingin menikmati hidup mereka sepuas2nya..

Tahun lepas, pada hari Sabtu, 12 Disember 2009, saya keluar clubbing di Central London bersama rakan-rakan saya. Saya mengenakan gaun yang sangat ketat membalut tubuh.. Hari Krismas pula bakal menjelang beberapa minggu lagi..

03 February 2011

~Suami Idaman Aku~

Weehuu...SAlam...
Hye suma.. baru berkesempatan nak update blog..
Entry kali ni nak cerita pasal Suami Idaman Aku...
Hihi... (ni semua gara-gara mimpiku yang ala-ala emak kahwinkan aku hahaha)
worst dream ever!!! hahahaha

Oke-oke balik kepada topik ni...
Hurmm... Suami Idaman Aku...
Camana eh???;-)

Heee..Tengok kat bawah... ni salah sorang mamat yang aku shuke sangat..heeee

Carlos Vela...phewitttt

Haha... ada x lelaki macho mcm carlos vela kat malaysia ni???

kalau ada let me know  yer.. hihihi..gatal2...hee

Gurau je la=p
hehehehe...

Okelah... Let's check it out Suami Idaman Aku!=*

01 February 2011

Quotes~Inspirational

All of these quotes i've grab at BOW!!!


A w0nderfull Life th0ught-

My pain may be the reas0n f0r s0meb0dy's laugh...

But my laugh must never be the reas0n f0r s0meb0dy's pain.


Truth 0f L i f e,

Wh0m y0u d0n't want t0day,

Y0u will need them t0m0rr0w,
Wh0m y0u reject t0day,
Will never accept y0u t0m0rr0w.
Think Twice Act Wise.


In the b00k 0f Life the page yesterday is 0ver,

The page future is blank and, 

The page t0day is being written
S0 write the best y0u can because 0n this b00k eraser d0esn't w0rk.



Good or bad things you've done, it'll come right back to you sooner or later. Watch your action!

A small d0t can st0p a big sentence.

But a few m0re d0ts can give a c0ntinuity...

Amazing but true
Every ending can be a new beginning.


To be the worst of the best is better than to be the best of the worst. 

Never blame a day in y0ur life...

Always remember a g00d day gives y0u happiness...&

A bad day gives y0u experience.!!
S0 enj0y t0day t0m0rr0w everyday.


~ My SchoolMate ~ My ♥ Frenz ~ My GSNB ~~~ I ♥ U!

Salammm...Pheww
Musim-musim cuti ni, teringat kenangan-kenangan lalu...
Kenangan di zaman sekolah menengah(SMCH) adalah antara kenangan yang paling best...
I really miss my best friend so much...
Tacing sikit bab2 best friend ni..hihihi

Jom...
Aku kenalkan my besties @ SMCH...

Sherrie ; nyce friend,soft spoken n lovely=)
(goin to be a teacher in maths..n Now stdy at UNITAR KK)