Islamic Widget

Latest Update

18 July 2010

Some Nyce Words

Salaaam....

Early in da morning I was juz post something bout my relationship...
huhuhu... It was hurt me ryte...
But after I've do read some article.. I've found these nyce words...

" Jika Allah datangkan kesedaran dalam diri supaya meninggalkan cinta seorang lelaki, bermakna Allah mahu kita kembali dijagaNya. Mengapa masih ragu-ragu? "


See..
Allah really loves all his Umat since 'We' as his slave never forget about Him...
Maybe...
Now is da tym for me to get close, closer n closest wif him...
Insya Allah...

Setiap dari kita diciptakan dengan takdir hidup yang berlainan...
Mungkin jalan cerita hidupku sedikit membosankan sebelum aku mengecap kebahagiaan yang ditakdirkan oleh-Nya buat diriku...
Aku akan sentiasa berdoa agar sentiasa berada di bawah lindungan-NYa..


" Perempuan yang suci ialah perempuan yang dijaga oleh Allah, tidak sedikit pun Allah membenarkan mana-mana lelaki menyentuh dirinya walaupun hatinya kerana Allah menyayanginya. Tetapi andai kita bergelumang dengan cinta lelaki, di mana Allah untuk menjaga kita? Allah seperti melepaskan kita kepada seorang manusia yang lebih banyak mengecewakan kita. "


Selama ni aku khilaf dengan segala nikmat yang diberi olehNya...
Bolehkah aku berpatah balik untuk membuang segala pengalaman hidup aku yang penuh dengan kedukaan...?
Kejamnya diriku menyisihkan penciptaku MALAH membiarkan diriku hanyut dalam gelora cinta buatan seorang yang bernama LELAKI...
Oh..hinanya aku di sisi Dia yang Maha berkuasa...
Kepadamu ku pohon keampunan Ya Rabb...

Kuharapkan hidayah darimu Ya Allah...
Subhanallah.. aku alpa...


With Love;



Bila hati kecil ku berkata-kata

Salaaaammmm....
Selamaaaaaaaaaaaat...=)

Di pagi hari yang indah aku m'blogkan diri..
phewww.... bestnya bangun di awal pagi layan internet..=)
heee... yang pasti aku amat merindui udara yang nyaman di pagi hari...
(pastinya aku x akan dpt di rumah sewa aku ni..hu3... rindu kampung)

Bersendirian di pagi hari sentiasa membuai perasaan yang terletak nun jauh di sudut hati ku...
Kadangkala terdetik juga di hati ini untuk menjadi seorang yang '0' masalah...
Tapi... aku sedar aku hanyalah insan biasa yang x akan pernah lari dari masalah...
mungkin dengan berfikiran positif akan melenyapkan segala perasaan curiga or syak wasangka aku selama ni...
Aku harus.... menghapuskan segala prasangka....=)

Last weeks i juz think dat i'm tryng to accept someone as my partners of life...
but i'm totally failed!!! and last few days i'm juz broke it up... personally i'm so sorry wif it...
for him, a bunch of sorry i wanna give... n i've juz delete ol his number... i'm sory...
Maybe... For now.. It'll juz b better to be a single mingle... hurmmm
penangan cerita lama aku sangatla sangat memberi kesan smpai ke detik ini...


'You' are sumone dat I Love So Much.But 'You' are da one hurt me badly... I'm stuck wif it... haih..

Huh! I think I should practise myself to be a loner again...
Aku bosann dengan lelaki... should I believe on man again... haih!!
sakit jiwa aku...
x apalah... mungkin ada hikmah untuk segala yang terjadi...
Aku hanya berserah kepadamu Ya Allah...
Jika ini adalah balasan di atas segala kesilapan masa laluku...
Aku terima dengan redha...

HUh! Hidup2... memang x pernah sunyi dari dugaan hidup..
hurmmm...


People can judge me on evry side of my life...
But Only me Knows the reason of I am being...
You can say that I'm silly, emo,  worst, jiwangz or wut so eva...
Laughin on me... backstabbed on me... do wuteva u want...
u'll never change me myself and I...
Evrything I'm doing on my life wif a reason...
The reason that You will never trying to know... you will never trying to ask me...
is it fair for me???? Well, I'm trying to make it fair...
Coz i'm da faulty gurl kan?? up 2 u!!!
Huh!!...

Sometime, I'm juz feelin dat I have nothing, nobody!!!
Maybe I'm juz slipped my words...
Coz I have friends... But I can't force them to get along in my life...
i'm juz a gurl dat knows nothing... 
I'm juz wondering... am i juz a boring frenzie????
hurmmmm.. I JUZ HAVE NOTHING MY FRENZIE...

Huhu.... I think today i my saddest day... maybe I'm too happt for da past few days...
so now, is da tym for me to slow down my activity...
hu3...

Dats ol by now...
Next tym.. i'll come again my bloggy!!!
gud bye...

With Love;

15 July 2010

Sekembalinya Aku Ke Melaka Bumi Bersejarah

Saaalaaammm.......

Heylo ol...
Yo!! I've juz came back here (Malacca) on 4th July at 6.40PM...
(after 12 hours havin my journey!) LOL!

Heee... Sekembalinya aku di Bumi Melaka ni...
1st impression aku...
Aku assume Melaka da banyak kereta, banyak bangunan2, dan cantik jugakla seperti biasa...

Yawn... Aku hampir sesat pg ruma sewa aku sendiri... SOT!!!
Penangan cuti melampau.. heee

Bila aku sampai sini...
Aku rasa a bit boring coz kawan2 yang len belum balik lagi...
sapa suruh jua aku ni mengada balik awal... grrrr kin panass...
adalah beberapa hari aku keseorangan...

Nasib la hari rabu tu one of my fren amik aku...
N at da same time aku kena temankan dia balik MUAR since Maklong dia meninggal..
Takziah untuk my fren n her famly...

Betullah kata orang.. jauh perjalanan luas pemandangan...
Banyak benda yang aku pelajari terutama dari aspek adat dan kebiasaan masyarakat di sesuatu tempat...
Akui memang lain sikit cara dan kebiasaan bagi masyarakat di sini semasa mengurus jenazah...
And I'm grateful for having dis experience..=)

But feel uneasy plak coz x dapat sambut my sengal frenzie balik dr Ipoh...
Huhuhu... Aku da janji alih2 x jemput pla..
credit to VaVi DBP coz tolong amik si sengal yo...=)
hee.. bisingla jugak macik  tu.. heee
p/s: relax ey macik.. i'm home jugak kan=)

Next2 days.. semua geng sengal aku dah balik...
heee lengkaplah geng sengal aku..
riuh jadinya...=)
heeeee...
i'll miss dis moment fren...

Soon... we'll apart... =(

Next; I'll story bout our picnic...=) heee

With Love;



Salam Sejahtera

Assalamualaikum Pembuka Bicara...
Buat Teman Yang Tengah Membaca...
Rasa di hati ingin Bersua...
Bertemu dirimu yang jauh di sana...

Pheww.... Heee..

Agaain...
See u ol here...=)
Feel uncomfort but i'm trying 2 make it OK!!! =)

Sebelum ni.. Aku ada buat satu blog jugak...
kalau korang perasanlah.. but dis one is my new blog..
since I've juz let da old blog not updated..
heee... Hope dis one will be my last blog...

Pheww... Sedar x sedar...
Akhirnya aku masuk di tahun akhir pengajianku...
Hurmm... tiba2 rasa macam sekejap saja masa berlalu...
Tidak lama lagi... Insyaallah Akan Konvo..Hopefully...

Tapi... Seperti biasa.. Nothing new..
Tapi aku rasa a bit excited jumpa kawan2 aku yang sengal...
heee... Proud of having u ol as my fren..=)
Colourful Friendship=)

Hee... Sekembalinya ke bumi Melaka ni...
Bermulalah life aku sebagai student balik...
Hohoho... malasnya Mau study...
Yew.....

Wuteva...
Juz Wanna Wish u all my fren with a greatest Wish of Luck=)


With Love;